Got-a-Mac Logo

TekniskInformation
Bakåtlänkar:


GotaMac's website bygger på Wiki-motorn PyleWiki, med vissa ändringar införda av DavidRemahl (specifikt för att den skulle hantera svenska tecken, och för att den bättre skulle passa föreningens övriga behov).

PyleWiki är programmerat i programmeringsspråket PyThon -- ett ObjektOrienterat SkriptSpråk.

Websiten ligger på föreningens PowerMacG4Cube som kör MacOSTio (Panther) och internetuppkopplingen går via Chalmers Studentbostäders SUNet-koppling. Kontakta DavidRemahl, ansvarig för den tekniska driften, om du har några problem med sidan.

För detaljer om utvecklingen, se DevNotes (finns även som en fil på webservern, dokumenterar modifikationer som gjorts av PyleWiki). KändaBuggar är en lista på problem som bör rättas till.


Ondödigt med skoj

[:karta:]

[:mathematica:]Gissa vad ovanstående bild avbildar. Alla länkar på Internet? Nej inte riktigt, men alla länkar mellan sidor på den här Wiki-sidan. Antalet länkar var 604 st när bilden skapades, och antalet sidor 196 (Detta var innan sidan officiellt lades upp på Internet). Om du har Mathematica att leka med kan du själv leka grafteoretiker med hjälp av följande sida:

http://chmod007.csbnet.se/cgi-bin/GenMathematicaInput.cgi

Klistra bara in texten (som genereras dynamiskt utefter hur databasen ser ut för tillfället) från ovanstående sida i en ny arbetsbok i MatheMatica och beräkna cellen. Sedan kan du rita bilden med:

ShowGraph[linkmapStyled]

Jag har inte funderat ut något smart sätt att lägga upp grafens mer logiskt, så att det krävs färre linjer som korsar cirkeln...

Skoj va? ;-) -- DavidRemahl


Ändra denna sida (senast ändrad 14 Januari 2004 av DavidRemahl)
Prenumerera på denna sida
Logga in
Sök

Detta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Chalmers tekniska högskola. Se även Chalmers policy för spridning av information via World Wide Web

Copyright 2003 - Got-a-Mac