Got-a-Mac Logo

WebbplatsDiskussion
Bakåtlänkar:


Det finns olika sätt att bestämma vad som ska bli en länk...Se denna sida: LänkFormat

Jag skulle gärna se att man även kan skapa en länk genom att sätta den inom dubbla klamrar. Det skapar en snyggare sida istället för alla ihopskrivningar. Är detta möjligt? --GustavHallabro


Är det möjligt att länka till kommande GotaMac möte och ha en länk som alltid pekar till nästa möte? Dvs ha en sida som direkt länkar vidare till nästa möte? --GustavHallabro

Har funderat i en hel vecka nu vad det är för länkning Gustav eftersträvar. Är det en länk från en privat webbsida som skall peka till en länk på vår webbplats eller är det här en fråga som stått kvar sedan innan vi lade in nästa möte på första sidan så att Gustav redan fått det han efterfrågade? --Lisbeth


Listan vs. Webben

Hej Go'vänner!

Jag är metveten om att detta är hett stoff men vill ändå ta upp disussionen igen.

Som det är nu måste man skriva i två forum för att nå "alla". Det är inte bra.

Ge webbsidorna en chans och några minuter. Det tar kanske en kvart att sätta sig in i hur det funkar.

Registrera dig och lek i "SandLådan" en stund.

Varför?

Du har historiken utan att spara på egen dator.

Du kan logga in på vilken dator som helst och se vad som händer och har hänt.

Du kan beställa e-avisering vid uppdatering. Så behöver du inte logga in om det inte skett någon uppdatering.

Mitt förslag är att vi bestämmer oss för en informationskanal i föreningen. Mitt förslag är webben.

Lev väl // LeifDahl


Programsynpunkter

Jag försökte gå in på ProgramFörPersonligHemsida för att skriva lite om mitt favoprogram. Det funkade inte. Servern vill inte ta emot min text. Varför?

// LeifDahl

Det var inga problem för mig... Jag skrev "Test" på sidan nu. Kanske kan du försöka igen?

Notera också min lilla önskan på SkapaHemsida. Jag håller på att skapa de sidorna för tillfället. Nu är jag medveten om att du tänker redigera ProgramFörPersonligHemsida, så jag kommer vara försiktig. Men vänta helst med att redigera de andra relaterade sidorna tills ikväll eller nått.

-- DavidRemahl


Bevakning

Det verkar som om den automatiska bevakningen av sidorna släpar eller uteblir helt.

Jag har bevakning på SenasteÄndringar. Ser att det skett förändringar utan att jag fått något meddelande till min postlåda.

Är det något känt fel? Jag får info ibland.

// LeifDahl

Det går inte att prenumerera på SenasteÄndringar.

Jag håller på att göra om prenumerationsfunktionen. Man ska kunna välja att få en lista på alla ändrade sidor dagligen, en gång i veckan, en gång i månaden, etc. Detta kommer ersätta prenumeration på SenasteÄndringar (som ändras för ofta).

Man får bara prenumerationsinfo om SenasteÄndringar när någon redigerar den manuellt.

Tills det nya systemet fungerar, får du prenumerera på individuella sidor. Eventuellt har din webbläsare en funktion som automatiskt kan övervaka om en viss sida ( http://chmod007.csbnet.se/Senaste%c4ndringar ) ändrats.

-- DavidRemahl

Det kan hända att det är något annat problem med prenumerationsfunktionen också. Jag ska ta en titt på det imorgon.

-- DavidRemahl


Justerade typsnitt

Jag har gjort en del justeringar av typsnitten på sidan. Det viktigaste är att jag har gjort länkarna till vanlig (ej fet) stil. Det gör det lättare att läsa flytande text med länkar i. Om någon har råd på hur man kan öka läsbarheten ytterligare, är det bara att göra sin röst hörd!

-- DavidRemahl


Hej! Jag har ett litet problem på den här webbplatsen. Det yttrar sig så här.

Om jag är inne i läsläget, inte inloggad alltså, och vill skriva ett inlägg. Då klickar jag på "Ändra denna sida". Det resulterar i inloggningsrutorna namn och lösenord. När jag fyllt i och klickatr på logg in får jag upp ett felmeddelande som säger att jah inte har tillåtelse att ändra i sidan.

Det blir lite krångligt eftersom jag får gå tillbaka till t.ex. förstasidan och logga in. Därefter måste jag leta upp den aktuella sidan. Då har jag ibland "tappat tråden".

Det blir inte lika många och lika bra inlägg på det viset.

Går det att göra något åt problemet?

Lev väl // Leif


Jag testade just nu och för mig var det inga problem. Jag var inte inloggad när jag klickade på ändra denna sida. Kom till inloggningen och skrev in mina indata. Klickade på knappen skicka och kom då direkt in på denna sidan och kunde skriva in detta svar.

Du får göra ett nytt försök. Skulle "felet" kvarstå har jag tyvärr inga förslag på lösningar.

Mvh =>Rolf


Hej! Kikar lite på alla trevliga programtips. Intressant.

Vad jag saknar är en kort beskrivning efter länken. Det kan räcka med ett eller ett fåtal ord. Programnamn är ju ganska kryptiska ibland.

Kan den som lägger in ny info även skriver en kort snutt? Fint om vi kan hjälpas åt att fylla på även i gamla länkar :-)

Lev väl // Leif


Det var väldigt vad detr var glest mellan inläggen på denna sidan. Vad jag känner för är en "rockad" i "senaste ändringar", så att just de senaste ändringarna är lättillgängligast, dvs placerade först på den sidan. Utförbart? Kanske skulle gälla fler sidor: alltså aktuellas först!

Mvh / Morgan


På senaste styrelsemötet pratade vi om förbättringar v vill göra på den här webbplatsen. Här är en sak som irriterat mig ett tag.

scenariot är följande: Jag går in på vårt i många stycken förnämliga forum för att läsa lite. Efter en stund upptäcker jag något jag vill kommentera. Då behöver jag logga in, för att sedan skriva mina funderingar.

Det är nu jag klickar på "Logga in".

[:ett:]

Då kommer jag till inloggningssidan där jag klickar på Sänd.

[:Tva:]

Ett tu tre har jag hamnat på startsidan. Det är nu jag får problem :-) Med mitt flyktiga minne har jag i de flesta fall tappat tråden vad det var jag tänkte på.

[:Tre:]

Naturligtvis kan man ta för vana att alltid logga in. Men det känns heller inte speciellt praktiskt. Vore bra om man kommer tillbaka till den sidan man var på när inloggningsproceduren började. Går detta att ordna?

--- Leif


Då är det fortfarande något egendomligt med dina inställningar eller något beroende på dinwebbläsare.

Jag vill minnas att jag hade det strulet i början och i samband med att jag använde Camino. Nu när jag använder Safari (och OS 10.3.8) kom jag tillbaka till den här diskussionssidan med redigeringsläget öppet.

Så antingen har David redan hört dig eller så behöver vi titta på vad det är för skillnad på din inställning, webbläsare och OS mot min till exempel.----LisbethZachs


Det första "testet" gjorde jag i FireFox. Nu har jag provat i Safari och med några olika inställningar. Med samma resultat.

Någon som har någon annan idé?

--- Leif


Jag klickar på Ändra denna sida och får då logga in. Sedan kommer jag tillbaks till sidan jag vill ändra. Detta fungerar för mig i både Camino & Safari. Så klicka inte på Logga in, klicka på Ändra denna sida istället.

Mvh, KjellOlausson


Aha! Jag som försökte vara duktig och logga in först :-) --- Leif


Ändra denna sida (senast ändrad 27 Februari 2005 av KjellOlausson)
Prenumerera på denna sida
Logga in
Sök

Detta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Chalmers tekniska högskola. Se även Chalmers policy för spridning av information via World Wide Web

Copyright 2003 - Got-a-Mac